Welkom bij TopMove!

Dit jaar organiseren we onze kerst stage van 27 december tot 30 december.

Schrijf je hier in.

Jaarkalender

In onderstaande kalender kan je alle activiteiten van dit seizoen terug vinden!

TopMove sessie september

U kan zich nu inschrijven voor de TopMove sessie van september

Inschrijven kan hier

Wil je op de hoogte blijven van onze social media nieuwtjes? Volg ons dan snel op Facebook.

“Als je niet kan springen, landen, lopen, vangen, werpen… kan je niet voetballen, tafeltennissen, zwemmen…”

WAAROM MULTIMOVE?

‘Multimove voor kinderen’ stimuleert Vlaamse kinderen tussen 3 en 8 jaar om gevarieerd en voldoende te bewegen. De focus ligt daarbij op de algemene ontwikkeling van vaardigheden. Daarom is de sporttak niet noodzakelijk herkenbaar. Zowel vanuit wetenschappelijke hoek als vanuit reeds lopende projecten zijn er talrijke aanwijzingen voor het positieve verband tussen een gevarieerde bewegingsvorming in de kindertijd en een optimale ontwikkeling van de motoriek.

Een goede motorische ontwikkeling is dus één van de basisvoorwaarden voor een gezonde ontwikkeling van kinderen en in het bijzonder om ook op latere leeftijd voldoende fysiek actief te blijven.

In het ‘Multimove voor kinderen’ aanbod staan 12 fundamentele bewegingsvaardigheden centraal. Deze vormen belangrijke bouwstenen die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen.

Op regelmatige basis bewegen, waarbij de verschillende bewegingsvaardigheden aan bod komen, is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Voldoende en gevarieerd bewegen dient al vanaf de jonge kindertijd te worden gestimuleerd. Bewegingservaring opdoen tijdens deze periode, bepaalt in sterke mate het algemeen motorisch niveau.

De jonge kindertijd is dus een beslissende periode waarin de fundamentele bewegingsvaardigheden worden ontwikkeld en de basis wordt gelegd om later sportspecifieke vaardigheden te leren.

Zowel in de wekelijkse TopMove sessies gedurende het jaar, als tijdens onze TopMove kampen tijdens de vakanties, laten we motorische ontwikkeling, spelen en plezier maken hand in hand gaan, om zo de kinderen op een leuke, speelse manier te helpen bij hun ontwikkeling.

1/  Multimove activiteiten

Tijdens 2 periodes  (september tot december en februari tot mei) organiseren op maandag, van 17u00-18u00, lessen multimove voor kleuters van de 2de en 3de kleuterklas.

Met ballen, parachutes, kranten, ballonnen, loopspelen, dans, bewegingsomloop en nog veel meer zullen we op een speelse manier al de motorische vaardigheden ontwikkelen.

Dit onder leiding van een gediplomeerde multimove begeleider.

2/ TopMove kampen

We organiseren 3 TopMove kampen per jaar.

  • Paasvakantie (5 dagen – volle week van de paasvakantie)
  • Zomervakantie1 ( 5 dagen – 2de week van Juli)
  • Zomervakantie2 (5 dagen – 3de week van augustus)

In basisschool De Puzzel in Kleine Brogel zullen de kleuters tijdens de 5 voormiddagen niet alleen werken rond de motorische ontwikkeling, maar is er ook veel aandacht voor buiten spelen op de speel- en klimtoestellen, in de zandbakken en op het voetbalveldje. Maar ook de liefhebbers van knutselen komen hier tot hun recht.

Met ook nog eens een echt springkasteel en een “dag op wieltjes” zorgen we voor een fantastische week met een heel gevarieerd aanbod.

Tijdens het 2de zomerkamp bieden we voor de kleuters van de laatste kleuterklas nog 4 extra namiddagen aan.

Tijdens deze 4 namiddagen organiseren we voorbereidende oefeningen voor het 1ste leerjaar.  Dit steeds met aandacht voor de nodige spelmomenten tussendoor.

Schrijf je hieronder in op een van onze activiteiten

TopMove dankt zijn sponsors!

Download hier uw mutualiteit documenten. Via deze documenten ontvangt u een gedeeltelijke terug beetaling van het inschrijvingsgeld. Nadat u uw document hebt ingevuld, dient u dit binnen te brengen bij uw desbetreffende mutualiteit dienst.

Download hier uw fiscale attesten. Vul alle opstaande velden zelf in.